Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΝΕΟΦΑΝΕΝΤΑ ΜΥΡΟΒΛΥΤΗΝ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΤΟΝ ΝΕΟΝ ΕΞ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ (17.04.1979)
Προσευχή π. Ιωάννου Ροβίθη

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΝΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΑΓΙΟΙ ΙΣΙΔΩΡΟΙ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΤΕΥΧΟΣ 130)

http://www.agioi-isidoroi.gr/wp-content/uploads/2013/01/12282-A
G_ISIDOROI-T130.pdf

 


Εκ του αρχείου της Κας Στέλλας Ζαχαρόγιαννη.


                             Απο κάποιο παρεκκλήσι της νήσου Λέρου


ΑΡΧΕΙΟ ΑΠ΄ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ  Ο ΝΕΟΦΑΝΗΣ ΜΥΡΟΒΛΥΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ.ΛΕΚΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙ 1993


ΕΡΓΟ ΜΟΥ 2011


ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ  ΣΤΗΝ Γ.ΛΑΜΠΑΚΗ (ΑΠ'ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΑΡΧΕΙΟ)                                                                                                                   
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.
                                                             Το πρώτο βιβλίο που γράφτηκε αμέσως μετα την ανακομιδή των λειψάνων Του .                                                                

                              Ο τάφος του Νεοφανούς Δημητρίου που βρισκόταν στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου Ν.Φιλαδέλφειας Αττικής .          
                      


Η ΕΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣΟ Νεοφανής Δημήτριος Λέκκας ο ιατρός γεννήθηκε στίς 6 Νοεμβρίου του 1947 στην Αθήνα στην κλινική Αρβανιτάκη στο Κολωνάκι και ήταν γιατρός του Κωνσταντίνου Λέκκα γιατρού του Ι.Κ.Α. και της μαίας Γεωργίας Γιάνναρη. Η καταγωγή του ήταν απ΄το Αχλάδι Ευβοίας και συγγενής του Αγίου των Ελληνικων γραμμάτων Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Κατά την ώρα της βαπτισής του στον Ι.Ν.Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών σχηματίστηκε ενας ευδιάκριτος ισοσκελής Σταυρός στην κολυμβήθρα όπου θαύμασαν όλοι.. Μία Μ.Πέμπτη όν τας τρισήμισυ ετών η μητέρα του πήγε να τον μεταλάβει στον Ι.Ν.Αγίου Κωνσταντίνου Ομονοίας ο μικρός Δημήτρης έβλεπε ένα παιδάκι να κάθεται στον ώμο του Ιερέα του π.Βασιλείου  καθώς κοινωνούσε το εκκλησίασμα και απο κάποιους να παίρνει την Θεία Κοινωνία και να μεταλαμβάνουν ΄΄αέρα΄΄. Σε όλη του την ζωή υπήρξε  πολυ ευσεβής νέος ενάρετος και ελεήμων..Μετά το λύκειο ενεγράφη στην Ιατρική σχολή της Νάπολης της Ιταλίας και έπειτα στη μεταγράφηκε στη σχολή του Πανεπιστημίου της Μπολώνια. Τελείωσε τις σπουδές του το 1977 παίρνοντας το πτυχίο του με άριστα.Την ίδια χρονια εμφανίζεται το σαράκι της επάρατου νόσου. Στις 17 Απριλίου του 1979  την νύχτα της Μεγάλης Δευτέρας και συγκεκριμένα στίς 03:00 τα χαράματα ξημερώνοντας Μεγάλη Τρίτη χωρίς να μπορεί ούτε να μιλήσει εκφράζει την επιθυμία του με τα μάτια στην μητέρα του να τον σταυρωσει στο Νοσοκομείο Αρεταίειο όπου και νοσηλευόταν. Εκείνη το κάνει και μετα απο αυτό εκοιμήθη εις ηλικίαν 32 ετών. Τον ενταφίασαν την ίδια μέρα με θρήνους και πόνους ψυχής στο Κοιμητήριο της Νέας φιλαδέλφειας στόν Κόκκινο Μύλο. Απ'τις πρώτες κιόλας μέρες ο τάφος του άρχισε να ευωδιάζει το οποίο έγινε αντιληπτό απο πολλούς. Τελικά στίς 23 Νοέμβριου του 1984 ημέρα Δευτέρα, πέντε περίπου χρόνια απ΄την κοιμησή του το μεσημέρι έγινε η  εκταφή όπου καθώς το σκάψιμο προχωρούσε η ευωδία απτο μύρο ξεχύθηκε σε τέτοιο βαθμό όπου άρχισαν όλοι  να κλαίνε και να δοξολογούν τον Θεό.Τα θαύματα του Νεοφανούς Δημητρίου πάρα πολλά...Συνήθως κάνει την παρουσία του με μυροβλυσία των βιβλίων του ή εικόνων Του σε όσους τον επικαλούνται με πίστη. Δυστυχώς η υπόθεση της Αγιοκατάταξης του Δημητρίου πήρε κακιές διαστάσεις απο τα Μ.Μ.Ε. και απο διαφόρους που προσπάθησαν να εξαπατήσουν την μητέρα του Δημητρίου την μακαρίτισσα Κα Γεωργία Λέκκα αποσπώντας της χρήματα για την γρηγορότερη αγιοκατάταξη. Ίσως δεν το χειρίστηκε σωστά η ίδια η μητέρα του η οποία βλέποντας τα θαύματα του Γιου της θα μπορούσε να τηρήσει μα πιο ταπεινή στάση . Εξάλλου τα θαύματα δεν δημιουργούν πίστη αλλά την προυποθέτουν..Τα θαύματα του Δημητρίου είναι  πάρα πολλά ,πιο πολλά απο αυτά που έχουν γραφεί και το μόνο που μπορώ να εκφράσω ειναι ''Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτου''!!